domingo, 1 de diciembre de 2019

La utilització de les RRSS des de una perspectiva educativa

Hola amics! Com va el dia? Hui vos vinc a parlar sobre Internet, ja que ha canviat tant les nostres vides que no podem mirar cap a un altre costat. I les xarxes socials, que estan en boca de tots, han vingut per a quedar-se. 

Per això, és important que en els centres educatius es coneguen i s'usen de manera que els alumnes puguen beneficiar-se d'elles per als seus estudis i desenrotllament personal. A continuació detalle els beneficis i aspectes positius de l'ús de les xarxes socials en l'educació actual.

Millora la comunicació dins i fora de l'aula 

Les xarxes socials són les ferramentes perfectes perquè fluïsca la comunicació entre alumnes i professors. Però no sols servixen per a la relació professor-alumne en un mateix centre, sinó que són bàsiques per a comunicar-se amb experts en matèries concretes u alumnes d'altres centres. Fan possible que els estudiants desenrotllen habilitats i aptituds com ara la socialització, el treball en equip o la importància de compartir. 



Actualment, un dels majors problemes educatius és la falta de relació que existix entre alumnes i professors, per la qual cosa les xarxes socials en l'aula faran que augmente el sentiment de comunitat educativa per la proximitat que produïxen canals com Facebook o Google+.

Busca d'informació, recursos i inspiració 

Les xarxes socials són una font d'informació infinita! Cada classe o tasca a realitzar pot ser única. Els deures no seran avorrits perquè els alumnes podran investigar en les xarxes socials i trobar els recursos necessaris per a completar les tasques diàries d'una manera més eficient i aprenent més sense quasi donar-se compte.

Grups per a realitzar treballs i resoldre dubtes 


El millor de xarxes socials tan desenrotllades com Facebook, és que et permeten crear grups privats per a cada classe o cada assignatura, la qual cosa facilita que els alumnes resolguen els seus dubtes a través de les xarxes. Són les ferramentes perfectes per a ajudar amb els deures i a més poden comunicar-se d'una manera més ràpida i personal amb els professors. Permet centralitzar en un únic lloc totes les activitats docents, professors i alumnes d'un centre educatiu.

Establir relacions personals entre els alumnes 

Les xarxes socials tenen com a base les relacions personals i són la manera actual de transmetre el personal davant dels altres. Quelcom que adquirix especial rellevància entre els xiquets. 

Per això, les xarxes són molt importants perquè els professors sàpien un poc més sobre les inquietuds dels seus alumnes i saber com actuar en el cas que existisca qualsevol problema o necessitat. Això sí, les xarxes, perquè siguen una ferramenta eficaç en les aules, han de tindre un cert grau de control i responsabilitat tant per part dels alumnes com dels professors. 

En conclusió, les xarxes socials són una magnífica oportunitat per a l'aprenentatge, l'educació i el desenrotllament professional, dels alumnes així com un lloc per a l'intercanvi d'experiències.



No hay comentarios:

Publicar un comentario