domingo, 1 de diciembre de 2019

Dia universal de la infància

Hola amics! Hui és 20 de novembre i se celebra el Dia universal de la infància. Ho sabíeu? Una jornada que s'aprofita per a organitzar activitats l'objectiu de la qual és conscienciar sobre els drets dels més xicotets. A continuació vos parlare dels principals objectius i drets i com celebrar-ho. 

Objectiu

L'objectiu del Dia universal de la Infància és recordar a la ciutadania que els xiquets són
el col·lectiu més vulnerable i per tant que més patix les crisis i els problemes del món. 

Este dia universal recorda que tots els xiquets tenen dret a la salutl'educació i la protecció, independentment del lloc del món en què haja nascut. 

Dedicar un dia internacional a la infància també servix per a fer un cridat sobre les necessitats dels més xicotets i per a reconéixer la labor de les persones que cada dia treballen perquè els xiquets i xiquetes tinguen un futur millor.

Principals drets 

Els drets de la infància es basen en quatre principis fundamentales:

  • La no discriminació: tots els xiquets tenen els mateixos drets. Açò significa: tots els xiquets i totes les xiquetes, en tot cas, en tot moment i sense excepcions. No importa la seua raça, la seua religió, la seua procedència o les idees dels seus pares. Cap xiquet ha de rebre un tracte injust en cap concepte. 
  • L'interés superior del xiquet: qualsevol decisió, llei, o política que puga afectar la infància ha de tindre en compte què és el millor per als xiquets i xiquetes. Quan els adults prenguen decisions han de pensar en com poden afectar els xiquets. 
  • El dret a la vida, la supervivència i el desenrotllament: tots els xiquets i xiquetes tenen dret a viure, a desenrotllar-se i a aconseguir el seu màxim potencial en la vida. Açò inclou tindre dret a coses com una alimentació i allotjaments adequats, a l'aigua potable, a l'educació, a l'atenció sanitària, al joc i el descans, a activitats culturals i a informació sobre els seus drets. 
  • La participació: els menors d'edat tenen dret a ser consultats sobre les situacions que els afecten i que les seues opinions siguen preses en compte. Açò no significa que els xiquets puguen manar sobre els seus pares ni dir-los què han de fer. La participació ha d'anar augmentant d'acord amb l'edat i és important perquè els xiquets i jóvens aconseguixen la maduresa.


Com celebrar-ho

No hay comentarios:

Publicar un comentario