domingo, 1 de diciembre de 2019

Curtmetratge "Carol té diabetis"

Hola amics! Feia temps que no vos portava un curt al blog. Hui vos porte el de "Carol té diabetis" ja que hui 14 de novembre és el dia de les diabetis i pense que és un tema que hauria d'estar informat tot el món.

Carol té diabetis


El curt tracta d'una xiqueta que s'anomena Carol amb nou anys d'edat que té diabetis tipus 1, insulinodependiente. 

Carol i els seus dos amics viatgen a la nit a una cova que esta plena de genis que han canviat la humanitat gràcies a les seues investigacions i creacions. Allí coneixen a Frederick Grant Banting el guanyador del Premi Nobel de Fisiologia i Medicina en 1923, en el que va descobrir amb Charles Best l'hormona insulina. 

En la cova parlen de la malaltia, els seus símptomes, el tractament i les conseqüències de tindre la diabetis. Carol mostra la realitat d'una persona amb diabetis: des d'aspectes més tècnics com la hipoglucèmia o el mesurament de la glucosa, fins a altres més socials com el desconeixement per part dels seus amics de la malaltia.

Al mateix temps, Carol demostra que una xiqueta que té diabetis pot fer una vida completament normal i que pot integrar-se en qualsevol activitat o grup de companys d'amics.


L'objectiu del curtmetratge

L'objectiu del projecte és evitar la discriminació d'aquells xiquets amb diabetis tipus 1 en l'entorn escolar, la Fundació per a la Diabetis ha desenrotllat el projecte Carol té diabetis.

Esta iniciativa naix amb la idea de proveir de més i millor informació a totes les persones involucrades en la vida escolar dels xicotets que patixen esta afecció. D'esta manera, tant els pares o tutors com el personal docent del centre i els mateixos xiquets poden ampliar el seu coneixement sobre la malaltia i evitar algunes situacions de risc o emergència.

L'objectiu final és aconseguir la plena integració i igualtat d'oportunitats per als xiquets amb diabetis en l'àmbit escolar, però per a això és necessari que totes les parts s'involucren i estiguen degudament informades.



No hay comentarios:

Publicar un comentario