martes, 3 de diciembre de 2019

La realitat augmentada

Hola amics! Heu escoltat alguna vegada de la realitat augmentada? I la realitat virtual? I este tipus de tecnologia aplicada a l'educació? Hui en parlarem d'aquest tema, a vore que vos pareix.

Què és la realitat augmentada

La realitat augmentada és la tecnologia que permet incorporar dades virtuals (text, àudio, vídeo, multimèdia, etc...) a partir d'un objecte del món real. Per a això, necessitem un dispositiu (mòbil, tablet, portàtil, ...) amb una cambra , un programari que processa la informació, uns activadors de realitat augmentada i una pantalla on mostrar la imatge real junt amb les dades recuperats. 

Cal distingir entre realitat virtual i realitat augmentada, mentres que en el primer cas ens submergim en un món virtual que ens genera un ordinador, en la realitat augmentada ens servim del món virtual per a ampliar la informació del món real, interactuant amb ella.



La realitat augmentada un instrument de suport en l'educació

La realitat augmentada encaixa a la perfecció com a ferramenta de suport a la formació. 

Amb la RA podem eixir de l'aula i aprendre del que veiem, es tracta d'un concepte diferent d'aprenentatge basat en el descobriment. De la mateixa manera és una ferramenta molt útil dins en la classe, ajuda a reforçar i assentar els coneixements, per mitjà de la visualització de models 3D



Un altre exemple pràctic de com usar la realitat augmentada en l'educació són els llibres de text que incorporen marcadors.



Siga com siga, és indiscutible la gran utilitat que este tipus de tecnologies té en el sector de la formació, potser les pròximes reformes educatives hagueren de tindre més en compte este tipus d'avanços per a millorar la qualitat de l'educació.

Què opineu?

No hay comentarios:

Publicar un comentario