jueves, 5 de diciembre de 2019

La competència digital dels alumnes

Hola amics! Hui anem ha parlar de les competències digitals i els alimnes, ja la ultima generació naix amb la tecnologia al seu abast i creix amb això. Anem allà!

Els centres educatius estan en un procés d'implementació de distints dispositius amb connexió a Internet a fi de desenrotllar la competència digital dels alumnes. 

D'altra banda, els nostres alumnes estan utilitzant tots estos dispositius des d'edats cada vegada més primerenques tant en l'horari escolar com en la seua vida quotidiana i els centres educatius, junt amb les famílies, tenen la responsabilitat de desenrotllar la competència digital dels alumnes.



En este sentit, és necessari identificar quins són els distints aspectes que cal cobrir perquè nostres alumnes adquirisquen la competència digital que el món actual requerix. El projecte europeu sobre competències digitals (EU Digital Competences Project) assenyala en el seu estudi que existixen 5 àrees en què se centra la competència digital: Informació, Comunicació, Creació de continguts, Seguretat i Resolució de problemes. Estes són les competències que hauran d'adquirir els nostres alumnes al llarg del període d'escolarització.



Hi ha 4 nivells de pla de desenrotllament de la competència digital dels alumnes durant la seua escolarització de la competència que es desenrotllen al llarg de la vida escolar: principiant, aprenen, usuari i usuari avançat.

En cada un dels nivells s'establixen tres àrees:

  • La connexió: que implica comprendre l'impacte i el potencial de l'ús de les TIC tant a nivell personal com dins de la societat.
  •  La seguretat: suposa desenrotllar estratègies personals per a un ús segur d'internet.
  • La responsabilitat: enfocada a comprendre, aplicar i promoure les directrius del bon ús d'internet per a afavorir les bones relacions entre els usuaris.


No hay comentarios:

Publicar un comentario