domingo, 1 de diciembre de 2019

curtmetratge "Cordes"

Hola amics! Com va tot? Hui vos porte un altre curt "Cordes" esta vegada parla sobre la integració i la igualtat. És un tema molt interessant i hauríem que tindre molts valors interioritzats que vos deixe a continuació.

Cordes

El curtmetratge compte la història d'una alegre e imaginativa xiqueta de nou anys que s'anomena María, alumna d'una escola-orfenat.

Un dia s'incorpora un nou xiquet a classe que s'anomena Nicolás, el qual no pot parlar ni moure's, és tetraplègic i viu ancorat a una cadira de rodes.
María no tarda a convertir-se en la seua millor amiga, i inclús en la seua "entrenadora" perquè millore la seua mobilitat. La qual cosa els xiquets del col·legi li fan el buit a Nicolás i comencen a cridar María "rareta" per acostar-se i jugar amb ell. 

Un dia Nicolás es posa malalt i ja no torna al col·legi i eixa notícia posa molt trista a María.


Valors del curtmetratge

Este curt ens invita a reflexionar sobre el paper que exercim tots quan ens trobem davant d'una persona discapacitada. En la majoria de les ocasions fem com tots els xiquets, ho mirem rar i intentem no acostar-nos molt per por del diferent. 

Des de l'escola s'ha de promoure un esperit col·laboratiu com és el de María. Ella ens mostra la cara positiva de la recuperació, de la il·lusió de tindre un objectiu i de lluitar per això, perquè el tindre una discapacitat no ens impedix lluitar per un objectiu o per un son.

En els col·legis ha d'existir una integració, perquè tots som iguals independentment de les nostres qualitats personals.

Però bé és cert que per a una correcta educació inclusiva és important que els docents reben una formació específica en això que els permeta actuar en conseqüència. I és que l'educació inclusiva no pot reduir-se simplement a una mera qüestió curricular, sinó que ha d'adaptar-se al nostre estil de vida para per fi començar a donar una bolcada a eixos pensaments i accedir a la verdadera igualtat d'oportunitats

I és que l'educació inclusiva trenca amb l'etiqueta que no es pot aconseguir un desenrotllament integral i ple de les persones, garantint una educació de qualitat al llarg de la vida, basada en la igualtat d'oportunitats sense exclusions, ni segregacions.



No hay comentarios:

Publicar un comentario