domingo, 1 de diciembre de 2019

La informàtica i els multimèdia en Educació infantil

Hola amics! Hui parlaré del tema de la informàtica i els multimèdia en educació infantil. 
Dir-me que vos pareix.

La informàtica i els multimedia

Els multimedios es referixen a la utilització en conjunt de diversos mitjans, com poden ser text, imatge, so, vídeos i animacions i inclús poden ser interactius. Este tipus de materials multimèdia troba la seua aplicació en diverses àrees per exemple: negocis, realitat virtual, entreteniment, art, enginyeria, medicina, matemàtiques, investigació i per descomptat, educació, entre altres.

Esta clar que els avantatges de l'ús de materials multimèdia són notables i que l'educació no es pot quedar arrere dels avanços de la societat en general, s'ha d'adaptar als canvis i els docents hem d'estar preparats per a ells i ser part dels avanços perquè la qualitat educativa del país millore. 

És important que els docents ens capacitem i comprenguem que el nostre paper és d'allò més important en la millora de la qualitat educativa, donar-nos compte de les necessitats que demanden els estudiants i la societat, per a proposar plans d'acció que ajuden a la satisfacció de les mateixes.

Aplicacions multimèdia

  • Lingokids: És una app en la que ensenyen anglés a xiquets de 2 a 8 anys. És forma d'aprendre jugant. Amb un enfocament interactiu i basat en el joc. També és un recurs perquè els pares aprenguen junt amb els seus fills. És una experiència que unix a les famílies.

  • Nasa: És una app en la que poden conéixer la gent de la nasa i investigar sobre la seua faena. Els cinc temes que poden treballar són la terra, el sol, el sistema solar, l'univers i la tecnologia . Cada tema té uns apartats en què es pot aprendre més en profunditat.

  • School adapter: És una aplicació per a crear contingut individualitzat per als alumnes. permet crear continguts basant-se en plantilles educatives versàtils comprenent aspectes curriculars des dels 3 als 12 anys. Les plantilles simplement són la base perquè els professors i pares puguen desenrotllar la seua imaginació i adaptar els continguts per a cada estudiant.

  • Smile and learn: Smile and Learn és una app per a xiquets amb més de 4.000 activitats, organitzats en jocs, contes i vídeos, disponibles en diversos idiomes, per a xiquets de 3 a 12 anys. El objectiu és que els xiquets entrenen les seues intel·ligències múltiples i capacitats cognitives, mentres es divertixen.

  • Socrative: una aplicació que deixa els professors avaluar les tasques a través de qüestionaris en temps real i una ràpida agregació i visualització de resultats. Els professors poden veure com es desenrotlla la classe de forma molt detallada, qui s'esforça més, la qual cosa la classe no entén i inclús quins estudiants ajuden als altres.


No hay comentarios:

Publicar un comentario