miércoles, 6 de noviembre de 2019

L'ús de les tecnologies a l'aula o no

Hola amics! Penseu que l'ús de les tecnologies en l'escola és bo? jo pense que sí i que a banda ens aporta beneficis. A continuació vos deixe la meua teoria, dir-me si esteu d'acord o si penseu d'una altra manera.

Les TIC a l'aula

Les tecnologies de la informació i la comunicació en educació permeten el desenrotllament de competències en el processament i maneig de la informació en diverses àrees del coneixement. Les TICs ajuden en el procés d'ensenyança i aprenentatge. D'esta manera el professor fa que els alumnes, d'una forma més senzilla i divertida, obtinguen els coneixements necessaris. Per això estic a favor de les tecnoogies a l'aula.





L'ús de les TICs en l'aula té diversos beneficis com:

  • Amb continguts i metodologia adequada, els mòbils, portàtils o tablets, ajuden a educar els estudiants d'una forma més dinàmica i oberta.
  • Fomenta la integració dels noves formes d'aprenentatge, oberts per a adaptar-se a un nombre més gran d'alumnes, afavorint un aprenentatge individualitzat. 
  • Entorn ideal per a treballar en equip, sense limitar la presència física dels grups de treball. 
  • Usar la tecnologia en l'aula, permet als professors educar els alumnes en l'ús responsable dels dispositius fora d'un entorn controlat, com és a casa o fora d'ella. 
  • Els alumnes estan habituats a usar tablets, mòbils o ordinadors pràcticament des que van nàixer tant per a jugar com per a aprendre. Per això, és lògic que s'incloguen en l'aula com a ferramenta d'aprenentatge.
  • La informació que reben els alumnes està més actualitzada i es pot adaptar als objectius marcats pel centre i professorat. 
  • Es canvia el rol del professor, i els alumnes passen a ser protagonistes del seu propi aprenentatge, permetent una gamificación de l'aula que està demostrada ser ideal en un entorn educatiu. 
  • Al tractar-se de dispositius cars obliga l'estudiant a ser responsable amb el material de treball. 
  • Són pocs els entorns de treball on no és imprescindible l'ús de les noves tecnologies. 
  • La tecnologia permet als estudiants ser més creatius i estar més connectats.


En conclusió, les noves tecnologies en l'aula és una cosa bona, si s'ensenya el bon ús des d'un principi d'elles. Pense que en un futur la tecnologia estarà molt més desenvolupada i serà quelcom del nostre dia a dia a un nivell molt més elevat que el d'ara. Pense que este segle només acaba de començar amb les TIC, per això cal incorporar-les en l'aula i des de xicotets començar a saber utilitzar-les, ja que l'ús d'elles va dirigir el seu futur.


No hay comentarios:

Publicar un comentario