martes, 5 de noviembre de 2019

Las TIC a l'aula

Hola amics! hui vos porte el tema de les TIC en l'aula i algunes preguntes com estes: Quina tecnologia és pot usar en l'aula? Quines avantatges suposa la utilització de tecnologies en l'educació? Quins son els principals problemes a què s'enfronta actualment la inserció de TIC en els aules? Comentar al final si esteu d'acord amb estes qüestions. Vos llig!

Les TIC en léscola

El ser humà ha desenrotllat una sèrie de tecnologies que s'han anat incorporant en el dia a dia i que faciliten la vida social i laboral. Per això, la incorporació de tecnologies dins de les aules és una pràctica cada vegada més estesa. Les TIC permeten l'accés a una gran quantitat d'informació, incentiven el coneixement i l'aprenentatge i milloren la comunicació alumne-professor.

Hi ha molts tipus de necessitats en les aules que la tecnologia ha sigut capaç de suplir, però un dels punts claus per a la correcta inserció de les TIC és trobar la ferramenta adequada per a cada una de les activitats. Per això és necessària una correcta planificació de totes les tasques i parts d'una classe per a buscar la tecnologia que millor s'adapte als seus requeriments. És molt important explorar totes les opcions que ens oferixen per a conéixer-les molt a fons.




Quina tecnologia es pot usar en l'aula?

La resposta és senzilla: quasi tot. Només cal saber adaptar-ho als objectius. Estes són algunes de les més utilitzades:
  • Xarxes socials i blog: ens dóna possibilitat de crear grups de treball on els alumnes exposen o discutixen sobre distints temes, publiquen continguts relacionats amb les assignatures, etc. 
  • Ferramentes de planificació: calendaris i gestors de tasques són molt útils per a programar exàmens, entregues, crear fluxos de treball, etc. 
  • El núvol: ens permet la possibilitat de treballar de manera col·laborativa i on es puga accedir des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc. Algunes de les ferramentes que usen esta tecnologia són paquets ofimáticos, emmagatzemament, etc.
  • Pissarres digitals i taules interactives: les pissarres permeten projectar i controlar imatge des d'un ordinador, realitzar anotacions i comentaris i guardar y/o enviar la pantalla per correu electrònic. Les taules interactives donen la possibilitat que els alumnes interactuen directament amb la superfície.

Quines avantatges suposa la utilització de tecnologies en l'educació?

S'ha demostrat que l'ús en les aules incrementa la motivació dels alumnes i estos mostren més interés i s'impliquen més en les àrees que estudien. Permet utilitzar nous recursos educatius i renova els mètodes d'aprenentatge, permetent una col·laboració més activa dels alumnes i l'adquisició simultània de coneixements tecnològics.





Quins són els principals problemes a què s'enfronta actualment la inserció de TIC en les aules?

El principal handicap a què ens enfrontem és la necessitat que tenen tant els docents com els alumnes de conéixer les ferramentes. Si el professorat no sap manejar-les correctament, es poden produir retards en el funcionament de la classe. A més implementar ordinadors o pastilles on córrer estes ferramentes pot resultar car. 

Per a resumir es pot dir que la tendència és canviar totalment la visió actual que es té de l'educació i formació i que la tecnologia tindrà un gran pes.




No hay comentarios:

Publicar un comentario