sábado, 2 de noviembre de 2019

50 anys d'internet

Hola amics! alguna vegada vos heu preguntat com va nàixer l'Internet? o com serà el món d'ací a 30 anys? Si no ho heu plantejat o simplement vos interessa vos invite a llegir estos temes tan curiosos.

Com va nàixer internet

En 1957 la Unió Soviètica llança la sonda Sputnik i Estats Units respon, un any més tard, amb la creació de DARPA (Defense AdvancedResearch Projects Agency) , agència del Departament de Defensa encarregada del desenrotllament de noves tecnologies per a la seguretat nacional. Un dels seus objectius és garantir un sistema de comunicacions intern per a l'exèrcit nord-americà que puga funcionar en qualsevol circumstància, inclòs un hipotètic atac nuclear.

Pocs anys després, en 1963, la intuïció d'alguns científics els porta a connectar els ordinadors entre si; en 1967 es crega ARPANET, la xarxa que connecta les seues computadores amb les del prestigiós MIT (Instituto Tecnològico de Massachusetts), les de la Universitat californiana de Berkeley i les d'una societat informàtica. Així comença la comunicació en xarxa. A partir de llavors es desenrotlla a Europa un sistema de connexions que en 1982 es cridarà Internet.

Un nou mode de posar en contacte a milions de persones que intercanvien informació i cultura. En 1985 se li assigna a cada país el seu propi domini (.es per a Espanya, .it per a Itàlia, .de per a Alemanya i .com per al món). Des d'eixe moment la xifra d'internautes es dispara i impressiona: en 1989 els ordinadors connectats entre si són 100 000; en 1999 Internet té 200 milions d'usuaris en tot el món; en 2009 són mil milions i en 2015 quasi sis mil milions.





¿Com serà el món en 30 anys?


Molts experts, estudiosos i tecnòlegs estan d'acord a vaticinar que sobre l'any 2045, l'Internet of Things estarà totalment desenrotllat i implementat en qualsevol cosa amb què interactuem en el nostre dia a dia. Coberts intel·ligents que detectaran els components o quantitats d'aliment que estiguem ingerint i ens alerten si ens estem passant més del compte. Aliments que seran més ecològics i ètics, possiblement de laboratori. Ara açò ens sona a xinés, però en el futur no tindrem cap problema a l'hora de paladejar una bona hamburguesa o bistec artificial.

La nostra manera de relacionar-nos també canviarà completament. Les xarxes socials seran més empàtiques, detectaran els nostres nivells hormonals, els nostres estats d'ànim i seran més interactives amb nosaltres mateixos. La tecnologia Big Data anirà evolucionant fins a convertir-se en Small Data, que farà possible l'anàlisi i categorització dels nostres sentiments.

Quant als esports i la manera de realitzar-los, també les noves tecnologies comptaran amb un paper protagonista. Des d'equipaciones antilesions fins a trages ninja que controlen la temperatura en funció de les condicions climatològiques externes. Les llars intel·ligents es mantindran gràcies als drones, les pantalles projectades o les parets que respiren. Totes les cases posseiran horts casolans verticals i els electrodomèstics es controlaran a través d'un increïble exèrcit de mini-drones.







No hay comentarios:

Publicar un comentario