viernes, 8 de noviembre de 2019

La robòtica en educació infantil

Hola amics! Hui vos porte un tema curiós, vos agrada la robòtica? que penseu si incloem la robòtica en l'educació? Creieu que és beneficiós? Vos deixe la meua opinió a continuació.

Què és la robòtica educativa?

La robòtica educativa és una proposta innovadora, a través de la qual els xiquets desenrotllen una sèrie d'habilitats i competències per mitjà d'activitats, jocs o reptes proposats pel professor, per mitjà de les quals experimenten, raonen i creguen. Darrere de cada robot hi ha una programació determinada. Per això, la robòtica i el llenguatge de programació van units definint-se així com una gran ferramenta educativa.

En edats tempranes, els robots educatius ajuden als xiquets a desenrotllar, mentres juguen, una de les habilitats cognitives bàsiques del pensament lògic matemàtic: el pensament computacional. És a dir, ajuden a desenrotllar el procés mental que utilitzem per a resoldre problemes de diversa índole per mitjà d'una seqüència d'accions ordenades.




Beneficis de la robòtica en E.I

Les habilitats que desenrotllen els xiquets gràcies als robots educatius són les següents:


  • Desenrotllen la motricitat fina a causa de les peces xicotetes que manegen.  
  • Fomenta l'exploració i enginy per a aprendre coses noves. 
  • Desperta en els xiquets la passió per la ciència. 
  • Aprenen a compartir i a treballar en equip. 
  • Potència l'ús responsable de la tecnologia. 
  • Desenrotllen la seua autoconfiança en el maneig dels conceptes tecnològics. 
  • Aprenen a raonar per ells mateixos, comparant tot allò que veuen i experimenten.


En conclusió, pense que la robòtica es pot començar a impartir-se a edats primerenques ja que l'objectiu durant l'etapa infantil no és que aprenguen programació com a tal, sinó el desenrotllament d'aptituds i capacitats per mitjà de la resolució de xicotets reptes diaris d'aprenentatge, on apliquen la tecnologia. D'esta manera, donem resposta a les noves demandes educatives del segle XXI.




No hay comentarios:

Publicar un comentario