miércoles, 13 de noviembre de 2019

PRÀCTICA 10: Aprendre

Hola amics! Fa unes setmanes vos vaig proposar un tema sobre com aprenem i distintes preguntes que contestaven a la forma d'aprendre. Donç hui vos porte un igual però esta vegada utilitzant eines web.

Aprendre és adquirir el coneixement de quelcom per mitjà de l'estudi, l'exercici o l'experiència. 

Està clar que hi ha molts tipus i maneres de fer-ho i cada un té la seua pròpia. En el meu cas ho he representat de la manera que crec que és, m'han ensenyat i he viscut. 

En està pràctica es nota la diferència entre la pràctica 5, ja que l'anterior era un arbre i en cada poma contestava a cada pregunta escrita i en està pràctica he fet ús de les eines web i ho he fet més visual sense tant d'escriure i amb més representacions y dibuixos.



L'obesidad infantil

Hola amics! Hui vos porte un tema perquè sigueu conscient i és l'obesitat infantil. A augmentat moltíssim en els últims anys. Per això vos parle de les seues principals causes, perills i consells per a evitar-ho.

Causes de l'obesitat infantil

Hi ha hagut un canvi en la societat tremend, sobretot en els últims 15 anys. Va començar a canviar l'estil de vida, la qual cosa ens ha conduït a una menor activitat física, sobretot en els xiquets. Eixa és l'autèntica causa de l'increment de l'obesitat, es veu més televisió i s'ingerixen més aliments. 

Els xiquets juguen ara molt menys que abans i això té una repercussió molt important en el metabolisme, sense descartar que ara es consumixen aliments més refinats, elaborats, i menys aliments tradicionals com a llegums i cereals. Al xiquet li fan falta aliments que li coste un cert treball menjar-los, que li produïsquen un cert cansament físic i una sensació de sacietat.



Perills de la sobrecàrrega en els xiquets 

Pot ocasionar malalties de tipus cardiovascular, diabetis, problemes de tipus circulatorio. En realitat pot ser el punt de partida de moltes malalties. Quan anem creixent, el nostre metabolisme fa que cremem menys aliments i acumulem més greix. 
Si un xiquet, que té tot a favor seu per a no ser obés, ja ho és, perquè li espera una obesitat important en el futur. Cal informar les famílies, educar els xiquets.


Consells per a previndre l'obesitat en els xiquets 

  • Inculcar valors que no se centren en l'aspecte físic: Encara que parega obvi, no ho és tant. Una simple mirada de reprotxe quan el xiquet se servix un segon plat de pasta o quan pregunta per tercera vegada quan serà l'hora del sopar pot fer-li sentir avergonyit sobre les seues necessitats alimentàries i crear un problema major.
  • No avergonyir-se del propi cos: Està clar que cada un som diferents i també ho és el nostre cos. Portant una alimentació equilibrada donem exemple als xiquets sobre quelcom tan important com la salut nutricional, però si ho fem en un ambient en què el xiquet sent com ens sobren quilos, com no ens agraden certes parts del nostre cos estem donant una idea equivocada al mateix temps que contradictòria.

  • Classificar les menjars en bones i roïnes: Sí, hi ha aliments que són millors i altres que són pitjors però, en moderació, tots poden consumir-se encara que siga de vegades especials. Ensenyar-los a diferenciar els diferents grups alimentaris i a determinar quines quantitats podrien ser apropiades de cada un d'ells pot donar-los la confiança suficient per a evitar tant l'obesitat com els desordes alimentaris a més d'educar-los en uns hàbits alimentaris adequats.
  • Fer exercici: Fer exercici és sempre un hàbit saludable, però millor fer-ho per les raons adequades. Per exemple realitzar activitats físiques que el xiquet este movent-se i activant d'una forma que no es de compte que està fent exercici.

  • Menjar sa: Si el xiquet té sobrecàrrega o baix pes, i és convenient, ha de ser un professional de la nutrició el que decidisca quins canvis són necessaris en la seua alimentació.

  • Cuidar la seua autoestima: Els educadors som exemple per als xiquets, per mitjà de com ens comportem i amb la nostra manera de tractar-los. Estar pendents de com se senten els xiquets és la millor manera de detectar qualsevol problema alimentari abans de que es faça major.




viernes, 8 de noviembre de 2019

La robòtica en educació infantil

Hola amics! Hui vos porte un tema curiós, vos agrada la robòtica? que penseu si incloem la robòtica en l'educació? Creieu que és beneficiós? Vos deixe la meua opinió a continuació.

Què és la robòtica educativa?

La robòtica educativa és una proposta innovadora, a través de la qual els xiquets desenrotllen una sèrie d'habilitats i competències per mitjà d'activitats, jocs o reptes proposats pel professor, per mitjà de les quals experimenten, raonen i creguen. Darrere de cada robot hi ha una programació determinada. Per això, la robòtica i el llenguatge de programació van units definint-se així com una gran ferramenta educativa.

En edats tempranes, els robots educatius ajuden als xiquets a desenrotllar, mentres juguen, una de les habilitats cognitives bàsiques del pensament lògic matemàtic: el pensament computacional. És a dir, ajuden a desenrotllar el procés mental que utilitzem per a resoldre problemes de diversa índole per mitjà d'una seqüència d'accions ordenades.




Beneficis de la robòtica en E.I

Les habilitats que desenrotllen els xiquets gràcies als robots educatius són les següents:


  • Desenrotllen la motricitat fina a causa de les peces xicotetes que manegen.  
  • Fomenta l'exploració i enginy per a aprendre coses noves. 
  • Desperta en els xiquets la passió per la ciència. 
  • Aprenen a compartir i a treballar en equip. 
  • Potència l'ús responsable de la tecnologia. 
  • Desenrotllen la seua autoconfiança en el maneig dels conceptes tecnològics. 
  • Aprenen a raonar per ells mateixos, comparant tot allò que veuen i experimenten.


En conclusió, pense que la robòtica es pot començar a impartir-se a edats primerenques ja que l'objectiu durant l'etapa infantil no és que aprenguen programació com a tal, sinó el desenrotllament d'aptituds i capacitats per mitjà de la resolució de xicotets reptes diaris d'aprenentatge, on apliquen la tecnologia. D'esta manera, donem resposta a les noves demandes educatives del segle XXI.




miércoles, 6 de noviembre de 2019

L'ús de les tecnologies a l'aula o no

Hola amics! Penseu que l'ús de les tecnologies en l'escola és bo? jo pense que sí i que a banda ens aporta beneficis. A continuació vos deixe la meua teoria, dir-me si esteu d'acord o si penseu d'una altra manera.

Les TIC a l'aula

Les tecnologies de la informació i la comunicació en educació permeten el desenrotllament de competències en el processament i maneig de la informació en diverses àrees del coneixement. Les TICs ajuden en el procés d'ensenyança i aprenentatge. D'esta manera el professor fa que els alumnes, d'una forma més senzilla i divertida, obtinguen els coneixements necessaris. Per això estic a favor de les tecnoogies a l'aula.





L'ús de les TICs en l'aula té diversos beneficis com:

  • Amb continguts i metodologia adequada, els mòbils, portàtils o tablets, ajuden a educar els estudiants d'una forma més dinàmica i oberta.
  • Fomenta la integració dels noves formes d'aprenentatge, oberts per a adaptar-se a un nombre més gran d'alumnes, afavorint un aprenentatge individualitzat. 
  • Entorn ideal per a treballar en equip, sense limitar la presència física dels grups de treball. 
  • Usar la tecnologia en l'aula, permet als professors educar els alumnes en l'ús responsable dels dispositius fora d'un entorn controlat, com és a casa o fora d'ella. 
  • Els alumnes estan habituats a usar tablets, mòbils o ordinadors pràcticament des que van nàixer tant per a jugar com per a aprendre. Per això, és lògic que s'incloguen en l'aula com a ferramenta d'aprenentatge.
  • La informació que reben els alumnes està més actualitzada i es pot adaptar als objectius marcats pel centre i professorat. 
  • Es canvia el rol del professor, i els alumnes passen a ser protagonistes del seu propi aprenentatge, permetent una gamificación de l'aula que està demostrada ser ideal en un entorn educatiu. 
  • Al tractar-se de dispositius cars obliga l'estudiant a ser responsable amb el material de treball. 
  • Són pocs els entorns de treball on no és imprescindible l'ús de les noves tecnologies. 
  • La tecnologia permet als estudiants ser més creatius i estar més connectats.


En conclusió, les noves tecnologies en l'aula és una cosa bona, si s'ensenya el bon ús des d'un principi d'elles. Pense que en un futur la tecnologia estarà molt més desenvolupada i serà quelcom del nostre dia a dia a un nivell molt més elevat que el d'ara. Pense que este segle només acaba de començar amb les TIC, per això cal incorporar-les en l'aula i des de xicotets començar a saber utilitzar-les, ja que l'ús d'elles va dirigir el seu futur.


martes, 5 de noviembre de 2019

Las TIC a l'aula

Hola amics! hui vos porte el tema de les TIC en l'aula i algunes preguntes com estes: Quina tecnologia és pot usar en l'aula? Quines avantatges suposa la utilització de tecnologies en l'educació? Quins son els principals problemes a què s'enfronta actualment la inserció de TIC en els aules? Comentar al final si esteu d'acord amb estes qüestions. Vos llig!

Les TIC en léscola

El ser humà ha desenrotllat una sèrie de tecnologies que s'han anat incorporant en el dia a dia i que faciliten la vida social i laboral. Per això, la incorporació de tecnologies dins de les aules és una pràctica cada vegada més estesa. Les TIC permeten l'accés a una gran quantitat d'informació, incentiven el coneixement i l'aprenentatge i milloren la comunicació alumne-professor.

Hi ha molts tipus de necessitats en les aules que la tecnologia ha sigut capaç de suplir, però un dels punts claus per a la correcta inserció de les TIC és trobar la ferramenta adequada per a cada una de les activitats. Per això és necessària una correcta planificació de totes les tasques i parts d'una classe per a buscar la tecnologia que millor s'adapte als seus requeriments. És molt important explorar totes les opcions que ens oferixen per a conéixer-les molt a fons.




Quina tecnologia es pot usar en l'aula?

La resposta és senzilla: quasi tot. Només cal saber adaptar-ho als objectius. Estes són algunes de les més utilitzades:
  • Xarxes socials i blog: ens dóna possibilitat de crear grups de treball on els alumnes exposen o discutixen sobre distints temes, publiquen continguts relacionats amb les assignatures, etc. 
  • Ferramentes de planificació: calendaris i gestors de tasques són molt útils per a programar exàmens, entregues, crear fluxos de treball, etc. 
  • El núvol: ens permet la possibilitat de treballar de manera col·laborativa i on es puga accedir des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc. Algunes de les ferramentes que usen esta tecnologia són paquets ofimáticos, emmagatzemament, etc.
  • Pissarres digitals i taules interactives: les pissarres permeten projectar i controlar imatge des d'un ordinador, realitzar anotacions i comentaris i guardar y/o enviar la pantalla per correu electrònic. Les taules interactives donen la possibilitat que els alumnes interactuen directament amb la superfície.

Quines avantatges suposa la utilització de tecnologies en l'educació?

S'ha demostrat que l'ús en les aules incrementa la motivació dels alumnes i estos mostren més interés i s'impliquen més en les àrees que estudien. Permet utilitzar nous recursos educatius i renova els mètodes d'aprenentatge, permetent una col·laboració més activa dels alumnes i l'adquisició simultània de coneixements tecnològics.





Quins són els principals problemes a què s'enfronta actualment la inserció de TIC en les aules?

El principal handicap a què ens enfrontem és la necessitat que tenen tant els docents com els alumnes de conéixer les ferramentes. Si el professorat no sap manejar-les correctament, es poden produir retards en el funcionament de la classe. A més implementar ordinadors o pastilles on córrer estes ferramentes pot resultar car. 

Per a resumir es pot dir que la tendència és canviar totalment la visió actual que es té de l'educació i formació i que la tecnologia tindrà un gran pes.




sábado, 2 de noviembre de 2019

PRÀCTICA 5: Aprendre


Hola amics! Tots saben que aprendre és adquirir el coneixement de quelcom per mitjà de l'estudi, l'exercici o l'experiència o retindre una cosa en la memòria.

Però a l'hora d'aprendre, es pot aprendre de mil formes, tècniques i recursos.

Per això a continuació queda plasmat la meua forma d'aprendre que contesta a les preguntes "quan? com aprens? amb qui? on? amb què? per a què? què?".

L'elecció de dibuixar un arbre, és perquè em va paréixer una idea molt original i que visualment queda molt clar, on es pot veure que, de la paraula aprendre, ix dels seus fulls la poma i d'ací el significat d'ella.




PRÀCTICA 4: Mural y mandala

Hola amics! Sabeu qui és Frida Kahlo? Segur que heu escoltat parlar d'ella alguna vegada. A continuació vos deixe un mural i un vídeo que parla molt bé sobre ella.
I d'altra banda si vos agrada els mandales continuar llegint perquè vos conte coses molt interessants.

MURAL:

Frida Kahlo


El següent mural és de Frida Kahlo amb la frase de"¿Quién les dio la verdad absoluta? nada hay absoluto, todo cambia, todo se mueve, todo revoluciona, todo vuelve y va." L'elecció d'este personatge és per:


  • Per ser una dona amb idees polítiques revolucionàries.
  • Perquè és símbol de les dones que patixen. 
  • Per la seua influència en la ideologia i visió de la dona en l'actualitat. 
  • Per la seua peculiar manera de vestir.




Qui és frida kahlo?









MANDALA:

Mandala és una estructura de dissenys concèntrics que representen la composició fractal o repetitiva de l'univers i de la naturalesa. 
És una paraula d'origen sànscrit i significa "cercle" representa la unitat, l'harmonia i la infinitud de l'univers per mitjà de l'equilibri dels elements visuals.

En les cultures orientals, d'on es tenen els primers registres de disseny i ús dels mandalas, estos tenen com a objectiu el cessament del pensament i de la ment, aspirant aconseguir un estat meditatiu.

En el mandala volia transmetre la concordança i regularitat per mitjà de les tonalitats de colors dels tons blaus, als verds i grocs, i finalment els taronges, que tots van gradualment i les formes circulars que provoca profunditat.









50 anys d'internet

Hola amics! alguna vegada vos heu preguntat com va nàixer l'Internet? o com serà el món d'ací a 30 anys? Si no ho heu plantejat o simplement vos interessa vos invite a llegir estos temes tan curiosos.

Com va nàixer internet

En 1957 la Unió Soviètica llança la sonda Sputnik i Estats Units respon, un any més tard, amb la creació de DARPA (Defense AdvancedResearch Projects Agency) , agència del Departament de Defensa encarregada del desenrotllament de noves tecnologies per a la seguretat nacional. Un dels seus objectius és garantir un sistema de comunicacions intern per a l'exèrcit nord-americà que puga funcionar en qualsevol circumstància, inclòs un hipotètic atac nuclear.

Pocs anys després, en 1963, la intuïció d'alguns científics els porta a connectar els ordinadors entre si; en 1967 es crega ARPANET, la xarxa que connecta les seues computadores amb les del prestigiós MIT (Instituto Tecnològico de Massachusetts), les de la Universitat californiana de Berkeley i les d'una societat informàtica. Així comença la comunicació en xarxa. A partir de llavors es desenrotlla a Europa un sistema de connexions que en 1982 es cridarà Internet.

Un nou mode de posar en contacte a milions de persones que intercanvien informació i cultura. En 1985 se li assigna a cada país el seu propi domini (.es per a Espanya, .it per a Itàlia, .de per a Alemanya i .com per al món). Des d'eixe moment la xifra d'internautes es dispara i impressiona: en 1989 els ordinadors connectats entre si són 100 000; en 1999 Internet té 200 milions d'usuaris en tot el món; en 2009 són mil milions i en 2015 quasi sis mil milions.





¿Com serà el món en 30 anys?


Molts experts, estudiosos i tecnòlegs estan d'acord a vaticinar que sobre l'any 2045, l'Internet of Things estarà totalment desenrotllat i implementat en qualsevol cosa amb què interactuem en el nostre dia a dia. Coberts intel·ligents que detectaran els components o quantitats d'aliment que estiguem ingerint i ens alerten si ens estem passant més del compte. Aliments que seran més ecològics i ètics, possiblement de laboratori. Ara açò ens sona a xinés, però en el futur no tindrem cap problema a l'hora de paladejar una bona hamburguesa o bistec artificial.

La nostra manera de relacionar-nos també canviarà completament. Les xarxes socials seran més empàtiques, detectaran els nostres nivells hormonals, els nostres estats d'ànim i seran més interactives amb nosaltres mateixos. La tecnologia Big Data anirà evolucionant fins a convertir-se en Small Data, que farà possible l'anàlisi i categorització dels nostres sentiments.

Quant als esports i la manera de realitzar-los, també les noves tecnologies comptaran amb un paper protagonista. Des d'equipaciones antilesions fins a trages ninja que controlen la temperatura en funció de les condicions climatològiques externes. Les llars intel·ligents es mantindran gràcies als drones, les pantalles projectades o les parets que respiren. Totes les cases posseiran horts casolans verticals i els electrodomèstics es controlaran a través d'un increïble exèrcit de mini-drones.







Loteria de Nadal 2015

Hola amics! com va el dia? hui vos porte un anunci de nadal que es va fer molt viral al seu dia per tot els valors i emocions que ens transmet. A continuació vos parle del curt i vos faig una xicoteta reflexió.

La història de Justino


És molt més que un simple anunci o un lema comercia. Narra la història de Justino tracta de que és un guàrdia de seguretat que treballa de nit en una fàbrica de maniquins. Tots els dies sona el seu despertador a les 22.00 hores, agafa l'autobús i acudix al treball en una fàbrica de maniquins. No veu els seus companys i treballa en soledat. Però Justino no està a soles. Els maniquins són els companys que li falten i el seu mitjà de comunicació per a interactuar amb els treballadors de dia.

Arriba el Nadal i Justino els va deixant missatges a través d'eixos maniquins que cobren vida de la mà d'este peculiar vigilant. I com en qualsevol lloc de treball es penja la llista per a participar en el Sorteig de Nadal. David, Dèlia, Lucas, Valentina... La majoria juga, però Justino no es dóna compte. Està més pendent de deixar una sorpresa Carmen pel seu aniversari o fabricar un gran arbre de Nadal construït amb maniquins.

El dia de la Loteria, Justino es torna a despertar a les 22.00, torna al mateix autobús de tots els dies, puja en el mateix ascensor de sempre, però quan s'obri la porta li espera un dels seus maniquins amb un desé en la mà. Justino ho arreplega, somriu i es destapa una botella. A Justino se li va oblidar, però als seus companys no, igual que ell no s'oblidava d'ells. 




Els valors del curt


Este curt transmet la bondat, generositat i la grandesa dels xicotets detalls. El personatge tan sols i aïllat per a transmetre la idea d'unió i felicitat que pot proporcionar el sorteig.

Una història que ens insufla l'esperit nadalenc, l'amor, la camaraderia i les ganes de compartir amb els nostres la felicitat. La moralitat és que la riquesa que té u és molt millor si es compartix.

Justino és un exemple que s'ha de seguir que totes les persones haurien de ser, fent insistència en la seua bondat humana i en les ànsies de compartir i fer feliços als altres. Que, si fas coses bones en la vida i a les persones t'ho tornen, com és si és el cas.

Un altre aspecte a comentar és punt de vista positiu que té Justino, que, encara que la situació siga trist de soledat, el sap traure el positiu i el costat bo de les coses.


En conclusió, és una història preciosa que reflectix el valor humà de compartir, inclús quan estem sols.








PRÀCTICA 3: PPT i Núvol de paraules

Hola amics! torne un altre dia i hui vos porte un PPT de l'expressió plàstica en educació infantil. Vos invite a veure-ho ja que és molt interessant i segur que et sorprenen coses. I d'altra banda també vos porte un núvol de paraules amb paraules significatives per a mi, tirar-li una ullada i així sabreu més sobre mi.

PPT de Slideshare:





Núvol de paraules:













PRÀCTICA 2: El món de les paraules


Hola a tots i totes, a continuació vaig a presentar-vos la meua exposició del món dels paraules.
El tema triat és els animals, el qual eixirà una pregunta dient que animal pertany la imatge. A continuació se selecciona la imatge que es creu que és correcta, si és així, eixirà un so de correcte, però si no ho és eixirà el so d'incorrecte.





Espere que vos haja agradat. 
Gràcies per veure-ho.