sábado, 26 de octubre de 2019

la importància de les paraules

Hola amics! alguna vegada heu pensat de l'important que són les paraules com les utilitzem i fem ús d'elles?
Hui vos venge a parlar sobre la lectura en els xiquets i la seua importància. Espere que vos agrade.

La importància de la lectura en els nens

Per al desenrotllament dels xiquets i les xiquetes en la seua etapa de creixement és de vital importància saber com endinsar-los en l'hàbit de la lectura. Transformar l'hàbit de llegir en un interessant passatemps en compte d'una obligació ajudarà amb escreix a millorar una sèrie de capacitats cognitives i a preparar-los per a la seua vida adulta.



En totes les edats la lectura és un vehicle de comunicació que implica una sèrie d'avantatges en el desenrotllament del menor, inclús abans de que aprenguen a parlar, la lectura es pot presentar per mitjà de dibuixos i il·lustracions. 

La lectura ajuda a expandir la capacitat d'atenció dels xiquets i a millorar la seua capacitat de pensar amb claredat, ja que les històries i la seua estructura de (principi, nuc i desenllaç) ajuden als seus cervells a pensar en orde i a vincular causes, efectes i significats.



A més, és evident que la lectura permet deixar volar la imaginació, transportar al xicotet a nous mons, escalant evolutivament en la capacitat creativa, fent-ho, al mateix temps, més conscient de les seues pròpies emocions i millorant l'empatia cap als altres.





Alguns consells per a fomentar la lectura en els xiquets són el seguents:


  • Predicant amb l'exemple: Els xiquets aprenen per imitació i veient els adults llegint pot alimentar la seua curiositat.
  •  Incloure en els seus regals de nadal o aniversari almenys un llibre.
  •  Establir un moment per a compartir una lectura amb ellos/as. N'hi ha prou amb llegir uns 15 minuts al dia.
  •  Crega un ambient propici. Per exemple, en el sofà junt amb un llum, sobre una manta o inclús quelcom que ells mateixos trien. 
  • Presentar la lectura com una acció divertida i no per obligació.
  • Tracta de que el xiquet i la xiqueta participe en la lectura per a animar-los a prestar atenció: fes-li preguntes sobre què li pareix una certa part de la història o sobre com podria haver acabat.
  • Descobrix amb ellos/ellas el tipus de llibres que més els atrauen. És convenient que, conforme vagen creixent i avançant en la lectura, vagen experimentant els diferents gèneres literaris perquè tinguen una millor perspectiva del que els agrada llegir.

Finalment, si el xicotet hi ha compres correctament la lectura podem recompensar-li proposant-li jocs després de la lectura o fer que dibuixe el que ha assimilat de la història.




No hay comentarios:

Publicar un comentario