sábado, 26 de octubre de 2019

la importància de les paraules

Hola amics! alguna vegada heu pensat de l'important que són les paraules com les utilitzem i fem ús d'elles?
Hui vos venge a parlar sobre la lectura en els xiquets i la seua importància. Espere que vos agrade.

La importància de la lectura en els nens

Per al desenrotllament dels xiquets i les xiquetes en la seua etapa de creixement és de vital importància saber com endinsar-los en l'hàbit de la lectura. Transformar l'hàbit de llegir en un interessant passatemps en compte d'una obligació ajudarà amb escreix a millorar una sèrie de capacitats cognitives i a preparar-los per a la seua vida adulta.



En totes les edats la lectura és un vehicle de comunicació que implica una sèrie d'avantatges en el desenrotllament del menor, inclús abans de que aprenguen a parlar, la lectura es pot presentar per mitjà de dibuixos i il·lustracions. 

La lectura ajuda a expandir la capacitat d'atenció dels xiquets i a millorar la seua capacitat de pensar amb claredat, ja que les històries i la seua estructura de (principi, nuc i desenllaç) ajuden als seus cervells a pensar en orde i a vincular causes, efectes i significats.



A més, és evident que la lectura permet deixar volar la imaginació, transportar al xicotet a nous mons, escalant evolutivament en la capacitat creativa, fent-ho, al mateix temps, més conscient de les seues pròpies emocions i millorant l'empatia cap als altres.





Alguns consells per a fomentar la lectura en els xiquets són el seguents:


  • Predicant amb l'exemple: Els xiquets aprenen per imitació i veient els adults llegint pot alimentar la seua curiositat.
  •  Incloure en els seus regals de nadal o aniversari almenys un llibre.
  •  Establir un moment per a compartir una lectura amb ellos/as. N'hi ha prou amb llegir uns 15 minuts al dia.
  •  Crega un ambient propici. Per exemple, en el sofà junt amb un llum, sobre una manta o inclús quelcom que ells mateixos trien. 
  • Presentar la lectura com una acció divertida i no per obligació.
  • Tracta de que el xiquet i la xiqueta participe en la lectura per a animar-los a prestar atenció: fes-li preguntes sobre què li pareix una certa part de la història o sobre com podria haver acabat.
  • Descobrix amb ellos/ellas el tipus de llibres que més els atrauen. És convenient que, conforme vagen creixent i avançant en la lectura, vagen experimentant els diferents gèneres literaris perquè tinguen una millor perspectiva del que els agrada llegir.

Finalment, si el xicotet hi ha compres correctament la lectura podem recompensar-li proposant-li jocs després de la lectura o fer que dibuixe el que ha assimilat de la història.




Chicken or the egg

Hola amics! un altre dia més amb vosaltres. Hui vos porte el curt "chicken or the egg" vos anime a veure-ho i recapaciteu després. Parlaré sobre ell i dels valors que ens transmet aquest preciós vídeo.

Curt de l'empatia i l'amor

El conte Chicken or the egg, tracta sobre l'empatia, en el que un porc s'enamora d'una gallina, el qual xoca frontalment amb el seu gust pels ous fregits, que li encanten. Quan ha de decidir si continuar menjant ous fregits o seguir amb la seua relació amorosa amb la gallina, entra en joc la seua empatia i pren una gran decisió, el qual decidix quedar-se amb ella per amor.




Cada un de nosaltres té una sèrie de gustos, aficions i preferències que va forjant al llarg de la seua vida. La teua rutina està marcada en certa manera per allò que consideres una passió i no conceps la teua vida sense això. Però de sobte, arriba l'amor i amb això la trobada de dos mons distints que senten el desig d'unir-se per la força d'atracció que exercix este sentiment. Potser ja no dediques tant temps a allò que t'agrada o directament ho has oblidat. Però junts aneu construint una bonica història repleta de coses que compartir, experiències precioses i moments inigualables.




Però un aspecte a tindre en compte molt important és que quan l'amor apareix no hem de tractar de ser qui no som. En una relació, cal ser autèntics i transparents, a pesar de les nostres pors. No pots deixar de ser qui eres tan sols pel pretext de voler agradar a l'altra persona.




Ser empàtics amb el nostre company ens permet captar el seu món emocional i comprendre com pot trobar-se en certs moments.  Posar-nos en el lloc de la nostra parella enfortirà el nostre vincle amb ella si ho tenim en compte. 
Com en este curt, on la gallina es mostra sensible i trist quan s'assabenta de que el seu company disfruta dels ous, que és just l'origen d'on ella prové... i sense exigències, tan sols amb un xicotet gest, esta capta els seus sentiments i decidix posar fi al seu comportament sempre que d'ella no s'assenta dolida.

En conclusió les relacions són complicades, però no per això deixen de ser boniques. L'important és créixer junts sense deixar de ser un mateix, sent flexibles i no exigents, comprensius i no rígids.





Power point

Hola amics! hui torne una altra vegada per ací i porte el tema de com crear correctament una exposició, els power point i mètodes d'exposició. Comentar si vos agrada xics i xiques.

Com crear una exposició correctament?

La creació i exposició de un power point moltes vegades pot ser avorrit, ja que no utilitzem bones tècniques que siguen creatives i cridaneres, i en compte de cridar l'atenció de l'espectador el que fem és avorrir-li. Per això explicarem com crear correctament un power point.

Primer de tot cal pensar la idea del que vols parlar i com fer-ho, és recomanable escriure-ho primer en paper i llapis. Per a això és bo utilitzar alguna tècnica com de brainstorming, ideart, inversió, etc.




Recomendacions per a realitzar un power point

  • No més de 6 línies per diapositiva
  • No més de 7 paraules per línea
  • Conceptes clau o dades concretes
  • Que siga breu
  • Moltes imatges i poca lletra
  • No tindre faltes d'ortografía
  • Sempre el mateix tipus de lletra
  • És preferible utilizar: Arial, Calibri, Gill sans o Verdana
  • Cal utilizar una mida que es pugui llegir
  • No posar ni molts color ni molts estils
  • fotos de mida adequada, enfocades i no borroses
  • vídeos curts
  • Transicions senzilles, sense so
  • fons simple, no carregat
  • Sempre el mateix disseny
  • 1a diapositiva: títol
  • 2a diapositiva:esquema (de què parlaràs)
  • Diapositives del mig: desenvolupament del tema
  • Penúltima diapositiva: resum (de què has parlat)
  • Última diapositiva: comiat i/o agraïment





Mètodes de exposició

A l'hora d'exposar-ho podem utilitzar distintes tècniques com les sigueintes: 
El metode petxa kutxa, el de ignite, el de kawasaki, el de 20x1 i el de 6x6.





Però d'altra banda, per molt bé que tingues fet el power, el que has de fer és assajar-ho moltes vegades. Preparar-lo de manera que, a l'hora d'exposar-ho tot vaja amb fluïdesa i puguis actuar davant del públic.
A l'acabar es deixarà un temps de preguntes per a qui vullga i s'agrairà al public la seua atenció.
En resum hi ha que evitar els errors clàssics, tindre un reforç visual i també canviar el xip.



PRÀCTICA 1: Xarxes socials

Hola amics! hui comence el meu nou blog parlant de les xarxes socials, que són, avantatges i desavantatges. Espere que vos agrade.

Què són les xarxes socials?

Les xarxes socials és una nova forma de relacionar-se. És una comunitat d’informació a través d’una plataforma virtual. Les xarxes socials més utilitzades són: Google, Youtube, Watsapp, Twiter, Facebook, Instagram, Skipe...

Son estructures socials compostes de grups de persones, les quals están connectades per un a varis tipus de relació com l'amistad, familiars, interesos comuns, compartir coneixements, creences.


Espanya s’ha convertit en el cinquè país del món que més utilitza les xarxes socials amb un 42% d’ internautes. Els adolescents utilitzen una o més de les xarxes socials existents. D’ells, més de la meitat es connecten diàriament. Hi publiquen fotos o text, sent molts menys els que actualitzen el contingut del seu perfil de manera regular o bé enllacen vídeos. Això es converteix en un nou problema.


Avantatges 

La raó més freqüent per utilitzar xarxes socials és contactar amb amics o coneguts, inclús gent nova. També tenen la possibilitat de comunicar-se amb gent amb la que es comparteixen interessos i aprendre de la diversitat de persones de distintes cultures.


Un altre avantatge és el de la diversió, omplir el temps d’oci, molts participen en jocs i activitats a les xarxes socials. Són una plataforma molt llaminera per a l’oci. També els joves usen les xarxes socials per superar situacions difícils, com poden ser decisions sobre quina imatge donar d’un mateix o quin status social volen construir-se. 

A través de les xarxes socials és fa més fort el sentiment de pertinença a un grup, cosa que pot ajudar als joves més introvertits a mantenir amistats dins de la xarxa.


Ens permeten retrobar-nos amb coneguts. Establir contactes en l’àmbit professional. Obtenir informacions actualitzades sobre els temes que interessin. Comunicar-se amb els usuaris en temps real. Acudir a esdeveniments i estar en contacte amb els amics, especialment amb els que viuen lluny.



Desavantatges

Al mateix temps, l’ús inadequat de les xarxes socials també comporta riscos.
Un dels riscos que pot ocasionar el mal ús és el problema de privacitat i falta d’intimitat, ja que moltes vegades els detalls personals els arriba a conèixer tothom. En aquest punt té molta importància la publicació de fotos i opinions sense calibrar. Hi ha una certa falta de control.


Un altre aspecte és la pèrdua de temps i addicció. Són molts els joves que dediquen massa temps a la utilització de les xarxes socials, restant temps a l’estudi, a dormir, a les relacions familiars i socials.

L’abús de les xarxes motiva conductes com l’aïllament, el baix rendiment escolar, desinterès per altres temes importants, trastorns de conducta etc.

Un altre dels problemes que es poden donar és el de la suplantació de la identitat, ja que qualsevol pot registrar-se a una xarxa fent-se passar per una altra persona, tant sigui per fer una broma, com per perjudicar a la persona suplantada. Un  altre problema que pot ser molt greu és el del ciberacosament. En resum les xarxes socials han passat a ser el mitjà preferit del adolescents i joves per la comunicació amb amics i per l’expressió ràpida d’idees i emocions.

El següent vídeo explica molt bé les desventages de les xarxes socials:




En conclusió les xarxes socials poden devorar tot el nostre temps. Cal saber administrar-ho bé per a no passar la vida davant de la pantalla.

Perquè es pugui treure el màxim profit de les xarxes socials sense caure en cap perill, cal aprendre a navegar i a configurar l'eina de privacitat, el fet de conèixer els avantatges i inconvenients ajudarà a fer un bon ús d'aquestes aplicacions per aprofitar-les en la vida personal, professional i acadèmica.